Буковинці відвідали м. Дубно та взяли участь у фольклорному святі «З народної криниці»

Місто, яке розташоване на річці Іква, відвідала глибоцька делегація у складі голови районної ради Петра Панчука, голови Глибоцької ОТГ Григорія Ванзуряка, завідувача райметодцентром  управління освіти Глибоцької РДА Олесі Намаки та начальника Глибоцькї комунальної служби Юрія Сорощука.

У відзначенні фольклорного свята «З народної криниці» та рейтингу громадської шани «Золотий колос» також взяла участь народний депутат України Ірина Луценко та гості з сусідньої Польщі.
Розпочалося святкове дійство з молебна за Україну та Дубенщину в Свято-Іллінському соборі.

Центральною вулицею Данила Галицького урочистою ходою пройшли колони, які представляли сільські ради та громади району.
Біля районного Будинку культури відбувся святковий концерт за участю місцевих та запрошених виконавців і творчих колективів.
Окрасою свята став конкурс на найсмачніший дерун.

Кожен охочий мав змогу спробувати власні сили в козацьких забавах або майстер-класах з гончарства, соломоплетіння та ковальства.

Напередодні свята глибочани відвідали архітектурну пам’ятку Тараканівський форт, який приваблює своєю загадковістю. Перш ніж потрапити до підземних тунелів та внутрішнього дворику замку його спочатку потрібно знайти, трохи поблукавши довкола, так як споруда вдало замаскована порослими травою валами. Віднайшовши велетенський бетонний отвір, що і є входом до форту, Ви потрапите в піздемний тунель, який веде всередину споруди. А там на Вас чекають справжні чудеса та містика.