Глибоцька команда “Bukovyna-Kuluar-TURcool” взяла участь у чемпіонаті Європи з рогейну

24-26 серпня в селищі Берегомет Вижницького району відбувся чемпіонат Європи з рогейну.

Рогейн – командний вид спорту (від двох до п’яти учасників), який поєднує в собі стратегію і тактику, навігацію на пересіченій місцевості, а також фізичну витривалість. Мета команд в змаганнях з рогейну набрати за встановлений час максимальної суми очок, які присуджуються за відвідування контрольних пунктів (встановлені на місцевості та позначені у мапі змагань).

В змаганнях прийняли участь команди із 14 країн: України, Австрії, Білорусі, Італії, Іспанії, Латвії, Литви, Нідерландів, Польщі, Румунії, Фінляндії, Франції, Чехії та Естонії. Глибоцький район був представлений командою Bukovyna-Kuluar-TURcool у складі: Дмитро Сандул (майстер спорту України зі спортивного орієнтування), Наталія Шелепюк (МСУ) та Артем Крилюк (КМСУ).

За 24 години, які відводились командам на подолання дистанції, наша команда пробігла близько 90 км з набором висоти 2800 м та набрала 223 бали. Цей результат виявився десятим в групі ХО (змішані команди, відкрита категорія).

Можна відзначити складний рельєф Буковинських Карпат, який виявився за надто складним для деяких команд чемпіонату. Оскільки всі контрольні пункти не вдалося пройти жодній з команд, то це означає, що дистанція була побудована грамотно.

10 місце є непоганим результатом і команда вже планує прийняти участь в наступному чемпіонаті світу, який пройде в Іспанії.