Тактико – спеціальні навчання та акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

12 липня Глибоцькими рятувальниками проведено тактико-спеціальні навчання на території дитячої туристської бази «Райдуга» у селі Просокиряни. . Задумом тактичного навчання була умовна ситуація, де внаслідок короткого замикання електропроводки в  одному  із приміщень винекла пожежа.

Прибувши на місце умовної пожежі, рятувальники допомогли у проведенні евакуації та приступили до ліквідації умовної пожежі. Крім того, через сильне задимлення рятувальники працювали у складі газодимозахисної ланки, використовуючи апарати захисту органів дихання. Невдовзі пожежу було ліквідовано.

Метою навчання було перевірити дітей до швидкого реагування на виникнення пожежі, а також з’ясувати рівень знань, щодо першочергових дій на випадок такої ситуації.

Після відпрацювань, рятувальники перейшли до теоретичної частини навчань:  роз’яснили дітям правила пожежної безпеки, пояснили, яку загрозу становить виникнення пожежі у таборі.

Разом з навчаннями на території дитячої туристської бази «Райдуга» Глибоцькими рятувальниками була проведена акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Всі охочі могли ознайомитися з пожежною справою, сфотографуватися з автомобілем, приміряти одяг рятувальників та потримати у всланих руках пожежний рукав.  Слід зазначити, що цей захід викликав чималий інтерес у дітей.

Також рятувальники наголосили , щодо дотримання пожежної безпеки  в побуті  та природних екосистемах.

Начальник Глибоцького РС – Руслан Кройтор