Життя під небезпекою

Відповідно до статті 309 Кримінального кодексу України покарання наступає за, зокрема,незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних, засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

На території району все частіше продовжують фіксувати випадки незаконного обігу і вживання  заборонених наркотичних і психотропних речовин,які відповідно до законодавства України є такими, що тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

Так, мешканець нашого району перебуваючи в м. Чернівці, діючиумисно, усвідомлюючипротиправний характер своїхдій, незаконно придбав через мережу Інтернет у невідомої особи психотропнуречовину – амфетамін, для власноговживання без мети збуту та зберігав при собі у кишені. Далі за допомогоюавтомобілявирішивнаркотичнуречовину перевезти до с. СтарийВовчинець Глибоцького району, для подальшогоїївживання.Однак, 05 березня 2018 року близько 00 год. 20 хв. на дорозісполученням «Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече» в межах с. Коровія Глибоцького району Чернівецькоїобласті за порушення правил дорожньогоруху, працівниками УПП м. Чернівцібувзупинений. Післячого, працівникиполіціїпобачивши, щоособа веде себе підозріло, при проведенніповерхневоїперевіркивиявили у ньогозгорток з порошкоподібноюречовиноюневідомогопоходження.

За результатами судової експертизи виявили що дана речовина є наркотичним засобом. Таким чином, вказаними діями дана особа вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 309  КК України, тобто незаконнепридбання, зберігання та перевезенняпсихотропноїречовини без мети збуту.

Обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, яка судом затверджена, та йому призначено покарання з урахуванням того, щообвинуваченийщиророзкаявся та наявнііншіпомякшуючіпокаранняобставини .

На даний час ситуація, яка склалася в Україні із незаконним обігом наркотичних засобів, зобов’язує постійно відшукувати нові шляхи протидії наркоманії, визначати найбільш ефективні заходи до скорочення попиту та пропозиції на наркотичні засоби, а також виробляти стратегічні напрямки подальшої діяльності.

Відповідальність за злочини даної категорії сувора і тому,перед тим, як скоювати вказані злочини, варто задуматися.

 

Керівник

Сторожинецької місцевої прокуратури Дмитро Іліка