Проінспектовано Кам’янський ДНЗ та Йарданештську школу

Вчора, 13 березня 2017 року, голова Глибоцької районної державної адміністрації Георгій Придій спільно з першим заступником голови РДА Віталієм Коломійцем та начальником відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та з питань надзвичайних ситуацій апарату РДА Михайлом Трошиним  відвідали село Кам’янка, де ознайомилися з ходом реконструкції дошкільного навчального закладу.

Посадовці поспілкувалися з будівельниками, поцікавилися забезпеченістю необхідними будівельними матеріалами, а також наголосили, що об’єкт необхідно здати в експлуатацію якнайшвидше. Георгій Васильович зазначив, що даний заклад є соціально важливим для населеного пункту у зв’язку з збільшенням демографічного приросту населення.

Також відвідали Йорданештську школу І-ІІІ ступенів. Посадовці разом з Йорданештським сільським головою Георгієм Лютиком візуально обстежели приміщення навчального закладу в результаті чого зафіксовано, що станом на 13.03.2017 року тріщини, які спостерігалися раніше збільшилися про що свідчить пошкодження маяків встановлених 10.03.2017. Георгій Васильович дав доручення сільському голові постійно моніторити ситуацію щодо стану приміщень, у випадку погіршення ситуації терміново повідомити районну комісію з питань ТЕБ та НС.

Розпорядженням Глибоцької райдержадміністрації від 10.03.2017 року № 90 «Про створення комісії з проведення обстеження примішень Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ступенів на предмет їх аварійності» створено районну комісію для обстеження даного навчального закладу. Даною комісією встановлено, що перебування в приміщеннях Йорданештської ЗОШ є небезпечним для учнів та учителів та становить загрозу їхнього життя.