«Заброшка» таки виросла у красень – будинок лікарської амбулаторії

Де лишень почули оте ненашенське слово «Заброшка» сільські дітлахи с. Стерче, коли впродовж цілого ряду років бігали бавитись на недобудований об’єкт. А він мав стати лікарською амбулаторією, спорудження якої ініціювала сільський голова  Наталія Будей.

По первах справи пішли, нібито, легко:  за кошти бюджету сільради виготовили проект, звели цоколь приміщення, а відтак, як зазвичай, через нестачу фінансування на будові традиційно запанувало затишшя…

  • Хтозна, щоб було б далі, – сказала на щойних урочистостях з нагоди відкриття нової лікарської амбулаторії загальної початкової лікарської медицини Наталія Василівна, – якби нам у 2015 році не дозволили самим використовувати надходження від акцизного оподаткування. Водночас, значні кошти допоміг «вибити» від Кабінету Міністрів і народний депутат України Григорій Тіміш, котрий регулярно цікавився ходом будівництва. Щира подяка йому за все. Підклали плечі щодо фінансування будівництва також обласна та районна влади, депутати районної та сільської рад. Словом, тепер бачимо перед собою оцей красень – будинок.
  • А він і справді викликав захоплення односельчан, чисельних гостей, зокрема голови обласної ради Івана Мунтяна, голів Глибоцьких райдержадміністрації та райради Георгія Придія  і Петра Панчука, заступника обласного департаменту охорони здоров’я Юрія Лесюка, головного лікаря району Івана Шкробанця та директора комунального некомерційного підприємста «Глибоцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Марії Мельничук, голови Глибоцької об’єднанної територіальної громади Григорія Ванзуряка та голови районної Асоціації органів місцевого самоврядування Михайла Сирбу. Всі вони, як і народний депутат України Григорій Тіміш у своїх виступах тепло вітали присутніх із цією непересічною подією, вручили нагороди та подарунки тим, хто доклав рук до здачі об’єкта в експлуатацію, передусім і будівельникам Глибоцького підприємства «Буковина майстер +».