Міжнародний турнір з амреслінгу відбувся у Глибоці (фото)

Погодьтесь, Глибоцький район не так уже й часто приймає змагання із вивіскою “міжнародних”. Однак, час від часу, подібні престижні турніри у нас все ж таки відбуваються і коли вони відбуваються, викликають великий ажіотаж.
Власне, саме таким: престижним та інтригуючим, був і міжнародний турнір з амрестлінгу “Hlyboka Arm International”, який відбувся у суботу, 30 червня, у рамках відзначення 580-ї річниці від дня першої письмової згадки про Глибоку. Планувалось, що ці змагання пройдуть на площі у центрі селища, однак, у зв’язку із несприятливими погодніми умовами довелось змінити локацію їхнього проведення до районного будинку творчості та дозвілля. І якщо у місце проведення турніру погода змогла внести свої корективи, то у всьому іншому – аж ніяк. І організація, і видовищність, і боротьба – всі вони були у кращих спортивних традиціях та однозначно заслуговують характеристики зі знаком “плюс”.
Перед початком турніру до учасників та вболівальників зі словами вітання звернулись голова Глибоцької ОТГ Григорій Ванзуряк, мер міста Сірет (Румунія) Адріан Попою, президент та віце-президент Федерації Армспорту України Маріус Байка та Володимир Дорош. А після хвилини мовчання у пам’ять про тих, хто загинув за незалежність нашої держави та гімнів країн-учасниць (України, Румунії та Молдови) за справу взялись спортсмени. Щоправда, перша битва була досить незвичною – мер міста Сірет Адріан Попою “кинув виклик” своєму глибоцькому колезі Григорію Ванзуряку. У цьому символічному поєдинку мерів, як і годиться, перемогла дружба.
Надалі ж дружбою, як то кажуть, і не пахло. На двох столах, на яких проводився турнір, панували безкомпромісність та велика жага до перемоги. Хоч надворі було досить холодно, але у приміщенні Глибоцького районного будинку творчості та дозвілля атмосфера була гарячою, адже на кону стояли не тільки власне реноме та престиж країни, але і непогані грошові призи (і не тільки), про які подбали організатори.
Змагальна програма глибоцького турніру була вельми насиченою і передбачила участь як чоловіків, так і представниць прекрасної половини. Зокрема, чоловіки виборювали звання найкращого на правій руці у вагових категоріях 60, 75, 85, 95 та 95+ кг, а також на лівій руці в абсолютній ваговій категорії. Жінки, у свою чергу, змагались на правій руці у вагових категоріях 60 та 60+ кг і у тій же абсолютній ваговій категорії на лівій руці.
У таких умовах, звичайно, ніхто не хотів упускати перемогу із рук. Це і довели декілька добрих годин красивої та інтригуючої боротьби. Але, зрештою, переможець має бути один, хоча на перемогу заслуговують усі. У підсумку володарями перших місць на “Hlyboka Arm International” стали:
Чоловіки, права рука
60 кг – Олексій Микитюк (Україна)
75 кг – Данієль Прокопчук (Молдова)
85 кг – Ігор Пасека (Україна)
95 кг – Тарас Піддубченко (Україна)
95+ кг – Рудік Заєць (Україна)
Чоловіки, ліва рука
Абсолютна вагова категорія – Данієль Андронаке ( Румунія)
Жінки, права рука
60 кг – Вікторія Ілюшина ( Україна)
60+ кг – Міхаєла Лазарь (Молдова)
Жінки, права рука
Абсолютна вагова категорія – Вікторія Ілюшина ( Україна)
Також відбувся так званий армфайт (битва, яка складалась із шести раундів), в якій зустрілись українець Тарас Піддубченко та представник Молдови Данієль Прокопчук. У запеклій боротьбі тут переміг останній.
Не буду оригінальним якщо скажу, що Глибоцький міжнародний турнір з армрестлінгу “вдався на славу”. І за це треба дякувати, у першу чергу, спортивним майстрам з України, Румунії та Молдови, які подарували публіці у суботній день справжнє шоу. Ну і звичайно тим, хто приніс це шоу у Глибоку та доклав руку, аби воно відбулось на найвищому рівні: Федерації Армспорту України (президент Маріус Байка, віце-президент Володимир Дорош), Глибоцькій ОТГ на чолі із Григорієм Ванзуряком, народному депутату України Григорію Тімішу, Глибоцькій райраді та райдержадміністрація, ТОВ “Євронафта” та іншим. Сподіваємось, що це не остання спортивна подія подібного масштабу, до організації якої вони долучаться, адже такі турніри є найкращим подарунком для вболівальників та водночас свідченням того, що спорт буде розвиватись у правильному напрямку, якщо про нього будуть піклуватись небайдужі люди.
Георгій СЕМЕНЮК