Запобігання корупції – один із пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури

  Відповідно до ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції» (надалі – Закону) органи прокуратури визначено спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, який безпосередньо здійснює, у межах своєї компетенції, заходи щодо виявлення та припинення корупційних і пов’язаних із корупцією правопорушень.

У ході здійснення діяльності на даному напрямі Сторожинецькою місцевою прокуратурою протягом 2017 року  затверджено та скеровано до Глибоцького районного суду Чернівецької області 3 обвинувальні акти, а особи які скоїли корупційні правопорушення визнанні судом винними та засуджені за вчиненні діяння.

За наслідками опрацювання відомостей Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування  в порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції» були внесені  подання в органи влади та місцевого самоврядування району, за результатами розгляду яких 6 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Протягом поточного періоду 2018 року місцевою прокуратурою зареєстровано 2 кримінальних провадження, за матеріалами, які були направлені місцевою прокуратурою, уповноваженим органом  складено 6  протоколів про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, які розглянуті судом, а винні особи притягнуті до відповідальності.

Виконувач обов’язків керівника

Сторожинецької місцевої прокуратури

Молодший радникюстиції                                                         О.Мельничук