Щорічно 1 червня в Україні та по всьому світу відзначається Міжнародний день захисту дітей

Про необхідність захисту дітей заговорили ще на початку 20 століття.1 червня 1925 року в Женеві відбулася перша міжнародна конференція, у ході якої обговорювалися проблеми дітей. Цілком імовірно, що це й підштовхнуло в подальшому відзначати День захисту дітей саме 1 червня. 20 листопада 1989 року Генасамблея ООН прийняла Конвенцію ООН про права дитини

Міжнародний день захисту дітей є не тільки святом для самих дітлахів, він ще нагадує суспільству про необхідність їх захисту. У цей день у багатьох містах світу проводяться різноманітні розважальні, ігрові та культурні заходи, присвячені дітям, і звісно ж за їх участі. Також у День захисту дітей проводять різні благодійні заходи та концерти, а зібрані на них кошти передаються на допомогу нужденним дітям.

У смт. Глибока відбулися різноманітні соціально-розважальні, спортивні заходи. Зокрема у районному Будинку твочості та дозвілля відбулася традиційна «Червона доріжка»,  де вшанували переможців обласних та Всеукраїнських творчих конкурсів 2018 року. Талановита творча дітвора Глибоцького району з рук народного депутата України Григорія Тіміша  отримала сертифікати на цікаві і змістовні подорожі по туристичних місцях України.

Також вібулася благодійна акція, під час якої небайдужі мешканці Глибоччини зібрали 5774 гривні маленькій дівчинці, яка страждає на глухоту, на операцію.