Культура Глибоччини ділилася професійним досвідом з учасниками обласного семінару

27 квітня 2018 року Глибоцький район приймав обласний семінар-практикум директорів сільських клубних закладів, базових клубних закладів ОТГ, провідних методистів методкабінетів районних клубних закладів – всього близько 40 фахівців галузі культури з усієї Чернівецької області завітало до Глибоччини. Захід організовано Учбово-методичним центром культури Буковини спільно з відділом культури і туризму Глибоцької райдержадміністрації, Глибоцьким районним будинком творчості та дозвілля та методичним кабінетом РКБТД.

Участь у семінарі взяв голова Глибоцької райдержадміністрації Георгій Придій. Привітавши семінаристів та організаторів заходу очільник району, зокрема, відмітив, що «працівники культури – це унікальні люди: коли всі святкують – вони працюють, коли всі відпочивають – вони пишуть сценарії майбутніх заходів і свят, і взагалі несуть у суспільство позитив, оптимізм, чого так не вистачає у сьогоденні. Георгій Васильович дав високу оцінку роботи галузі культури району, побажав всім працівникам натхнення, успішної реалізації найсміливіших проектів».
У першій частині семінару учасникам заходу фахівці Учбово-методичного центру культури Буковини презентували показовий масовий захід – мистецький перформанс, приурочений до 155-річчя з Дня народження О.Кобилянської – «Величава духовна квітка Буковини».
У другій частині – семінаристи слухали тематичні доповіді, ставили запитання щодо злободенних проблем розвитку галузі, ділилися досвідом відповідно до теми семінару: «Культурно-мистецькі заходи, творчі програми та проекти у сфері культури”
За результатами роботи 2017 року заклади культури Глибоччини посіли І місце в обласному рейтингу, а методкабінет відзначено серед найкращих на мистецькій рейтинговій програмі «Галерея пошани2017». Тож культура району мала честь поділитися і своїми професійними надбаннями у рамках семінару. Так, начальник відділу культури і туризму Олена Рєпіна та директор Глибоцького РКБД Роман Нагірний розповіли про новації в діяльності клубних закладів району на сучасному етапі. Презентували гостям блокноти, путівники та газети, видані спеціально до ювілейного року Кобилянської в районі.

На завершення директор Учбово-методичного центру Микола Шкрібляк підсумував роботу семінару, наголосив на найбільш знакових заходах травня. Підтримав пропозицію учасників ініціювати спільне засідання директорів закладів культури краю та голів новостворених ОТГ при начальнику управління культури Вірі Китайгородській.

начальник відділу культури і туризму Олена Рєпіна