Чому купувати молоко і олію у використаних ПЕТ-пляшках небезпечно для здоров’я

Молоко у пластиковій пляшці стали звичайним атрибутом повсякденного життя населення, особливо винахідливі є сільські жіночки, які у ПЕТ-пляшках продають молоко і олію. Пластикова ємність може виділяти небезпечні хімікати. При надходженні кисню, нагріванні або перебування на сонці така пляшка виділяє токсичні речовини, які потрапляють в молоко чи олію, є  середовищем для розмноження бактерій. Пити молоко з багаторазової пластикової пляшки все одно, що облизувати сидіння унітазу або іграшку собаки, а іноді навіть гірше. Рівень бактерій в таких пляшках часто перевищує безпечні норми.

Ідеальні умови для розмноження мікробів створюємо ми самі, коли беремо пляшку брудними руками, погано промиваємо і тримаємо в ній молоко, олію чи воду.
Ретельне промиваючи пляшку, ми все одно можемо підчепити харчове отруєння і навіть гепатит А. Дослідження показують, що найбільше кількість бактерій живе на горлечку, яке не завжди вдається ретельно промити, тому ковпачки кишать мікробами, які потраплять до рота щоразу, коли нам бабуся на ринку пропонує скоштувати молоко на свіжіть.
Шановні краяни, просимо Вас відмовитись від купівлі та продажу молока у використаних ПЕТ-пляшках. Бережіть своє здоров’я !
Глибоцьке районне управління
Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.