Ще одна велика перемога в міжнародній кар’єрі Маріуса Байки

Цього разу наш земляк «подав» урок армрестлінгу на турнірі у Швеції.

США, Німеччина, Іспанія, Італія, Норвегія, Румунія — перерахування цих країн є зовсім невипадковим. Вони мають багато що спільного, зокрема і те, що тут здобував свої престижні нагороди наш земляк, знаний у багатьох куточках світу армрестлер Маріус Байка. Нещодавно цей список поповнився ще однією країною.

Черговим місцем тріумфу для Маріуса стала Швеція. У столиці цієї скандинавської держави — місті Стокгольм, наш спортсмен, який є вихідцем села Карапчів, взяв участь у сильному міжнародному турнірі з армрестлінгу — The Arm Battle of Sweden 2018. Як і у переважній більшості випадків, виступ Маріуса не обмежився лише участю і додому він повернувся з перемогами як у змаганнях на правій руці, так і на лівій, здолавши господаря змагань Мітчо Тека.

Загалом у Стокгольмі змагались представники Швеції, Латвії, Греції, Росії, України, Румунії, Угорщини, Норвегії, а це говорить про те, що рівень конкуренції був дуже високим. Відтак, досягнення Маріуса Байки варте ще більшої уваги. Окрім нього, у Швеції «засвітились» ще двоє спортсменів із Чернівецької області, які, як і Маріус, представляють клуб «Атлант» — Володимир Шелест та Дмитро Бордун. Перший святкував перемогу і на лівій, і на правій руці, а другий — на лівій.

Звичайно, шлях до вершини є нелегким. За будь-яким тріумфом скриваються не лише роки тренувань, а й чималі жертви, зокрема і фінансового характеру. І добре, коли на дорозі спортсменів зустрічаються небайдужі прихильники спорту, які готові надати руку допомоги. Як розповів Маріус Байка, із поїздкою до Швеції йому допомогли меценат, власник мережі «ЄВРО-НАФТА» Юрій Кушнір, голова Глибоцької об’єднаної територіальної громади Григорій Ванзуряк, голова Глибоцької райдержадміністрації Георгій Придій та голова Глибоцької райради Петро Панчук, за що їм, безперечно, велика подяка.
Георгій Семенюк, «Новий день».