Якщо професійно — то й стабільно: працівники митного поста “Вадул-Сірет” йдуть в ногу з часом

Митники, як відомо, працюють на передньому плані нашої держави. І тут вельми показовими повинні бути матеріальна база, технічне забезпечення, що є відображенням обличчя країни. Так уже склалось, що і територія, і приміщення пункту пропуску Порубне побудовані та облаштовані понад сорок років тому. Тож, багато чого треба оновити, реконструювати.  І відрадно, як відзначив Петро Георгійович Тофан, що зовсім недавно вдалося завдяки спільним зусиллями повністю замінити асфальтове покриття за рівнем євростандартів  на території поста. Також виконано ряд робіт щодо осучаснення боксів огляду вантажних і легкових автомобілів. Є велика надія й на те, що цього річ все-таки завершиться облаштування і здача в експлуатацію нового потужного вантажного терміналу. Звісно, на черзі постало і питання реконструкції основного приміщення поста.

Мовою цифр, упродовж 2017 року працівниками митного поста «Вадул-Сірет» Чернівецької митниці ДФС  перераховано до державного бюджету України 27 мільйонів 662 тисячі гривень, що становить 112,3 відсотка від прогнозованих показників. У середньому щомісячний показник митних платежів склав суму 2 мільйони 305 тисяч гривень.

Протягом минулого року працівниками поста складено 1724 протоколи про порушення митних правил. Загально вартість ПМП склала 131 мільйон 558,8 тисяч гривень.  При цьому переказано до держбюджетних штрафів на загальну суму 3 млн. 132 тис. гривень.

Мабуть, наведені цифри без перебільшення свідчать самі за себе, тобто про стабільність і високу дієздатність колективу митного поста «Вадул-Сірет» котрий уже не перший рік вміло і професійно очолює Петро Тофан. Власне, його особистий професіоналізм насамперед є той грунт, на якому базується і спроможність підлеглих  на належному рівні виконувати свої обов’язки. В тім, доречним буде додати і той факт, що кадровий ріст забезпечується водночас і регулярним навчанням на курсах підвищення кваліфікації, дистанційним навчанням та підтвердженням набутих знань підчас здавання двічі на рік відповідних заліків.

Словом, час на місці не стоїть він сповна вимагає від митників іти з ним у ногу.

На світлинах — співробітники відділу митного оформлення № 2 митного поста «Вадул-Сірет» під час оформлення документів, старший зміни Микола Галіп та старший державний інспектор Олександр Синюк проводять огляд транспортного засобу.