“Ой веселі вечорниці у нас в Україні”, – у Глибоцькій районній бібліотеці провели Андріївські вечорниці

Свято Андрія одне із перших відкриває цикл зимових святкувань. Саме на це свято молодь збиралась на вечорниці щоб дізнатись своє майбутнє.

12 грудня бібліотекарі центральної районної бібліотеки і працівники будинку творчості та дозвілля провели Андрієвські вечорниці. Учасники вечорниць дізналися про походження свята, яке в народі ще називають свято Калини. Воно вважається парубочим святом, оскільки у Андрієвську  ніч парубкам дозволено бешкетувати і робити різні збитки, а дівчата цієї ночі можуть дізнатись свою долю.  Як заведено на вечорницях, не обійшлося і без веселих  змагань, забав та традиційного українського ворожіння.

Учасники мали змогу доторкнутися до минувшини, поринути в атмосферу загадковості вечора на Андрія, відчути красу та поезію давніх обрядів та особисто взяти активну участь у різноманітних конкурсах, а більш старші дівчата в традиційних ворожіннях.

Щирий сміх, приємна атмосфера залишили незабутні враження і теплий спогад. Усі учасники вечорниць могли скуштувати традиційну українську страву – вареники.

На Андріївських вечорницях довели, що у нашого народу багаті та цікаві обряди та традиції, залишені в спадок від наших бабусь і дідусів. Їх потрібно пам’ятати та шанувати, адже щасливого майбутнього ми можемо досягти лише пам’ятаючи наше славне минуле.