Триває всеукраїнський тиждень права у рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!»

Щорічно, починаючи з 2008 року, в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149, що завжди включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Всеукраїнський тиждень права має на меті запровадження високих правових стандартів, підвищення рівня правової освіти та правової культури громадян, а також створення сильної демократичної та правової держави. Тиждень права також спрямований на утвердження в Україні поваги до найвищих цінностей, які охороняються правом.

5 грудня 2017 року з нагоди Всеукраїнського тижня права начальником відділу «Глибоцьке бюро правової допомоги» Яніною Богдан проведено круглий стіл з юристами Глибоцького району на тему «Захист прав людини в Україні».

Яніна Богдан зауважила: «Права людини, гарантовані Конституцією та міжнародними угодами нашої країни, мають бути реалізовані. Один із засобів реалізації прав людини полягає у тому, що їх можна захистити у випадку порушення.  Реальний захист прав людини належить до найгостріших проблем української дійсності. Для забезпечення реалізації та захисту прав і свобод людини і громадянина, Конституція і законодавство України передбачають можливість здійснення громадянами певних дій, а також утворення системи органів держави, призначенням якої є допомога громадянам у реалізації і захисті їх прав. Можливості здійснення громадянами певних вчинків щодо захисту власних прав і свобод і система органів, які захищають і забезпечують ці права та свободи утворюють юридичний механізм захисту прав людини»

Під час обговорення особливу увагу було відведено питанню гарантій забезпечення верховенства права та дотримання норм законодавства щодо захисту прав людини в Україні.

Також було приділено увагу загальнонаціональному право​-просвітницькому проекту «Я МАЮ ПРАВО​!», що реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів. Одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.

У заході прийняли участь:  головний спеціаліст юридичного відділу апарату Глибоцької РДА Є. Лопуляк, юрист Глибоцької районної ради І. Воробець, юрист Глибоцької об’єднаної територіальної громади А. Тимофті, провідний юрисконсульт Глибоцького районного центру зайнятості В. Попеску,  юрист управління праці та соціального захисту населення Глибоцької РДА С. Кінащук, провідний спеціаліст юрист Глибоцької районного військового комісаріату А. Коврик, провідний спеціаліст юрисконсульт Глибоцького управління обслуговування громадян Головного управління ПФУ в Чернівецькій області О.Зайцева та головний спеціаліст бюро правової допомоги Є. Марунцелу.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Глибоцького бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Глибоцький район, смт.Глибока, вул. Борцям за волю України, 2а. Телефон: (0 3734) 2-41-40.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103 (дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).