3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Щорічно 3 грудня відзначається Міжнародний День людей з інвалідністю. В цей день увага суспільства привернута до цієї категорії громадян. Хоча, звичайно, ці люди потребують уваги і підтримки постійно.

Генеральна Асамблея закликала держави проводити подальшу інтеграцію осіб із інвалідністю в життя суспільства. Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно людей з інвалідністю, прийнятій Генеральною Асамблеєю в 1982 році і названа Десятиліттям людей з інвалідністю.

Так, напередодні цього дня перший заступник голови районної державної адміністрації Віталій Коломієць, голова районної ради Петро Панчук та голова Сучевенської сільської ради Аурел Баш, завітали до Петричанського психоневрологічного будинку-інтернату, щоб привітати підопічних цього закладу. З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів для присутніх підготовлено концертну програму працівниками районного Будинку творчості та дозвілля. За сумлінну і плідну працю, високий рівень професійної майстерності, і значний особистий внесок у соціальний захист інвалідів та з нагоди Міжнародного дня інвалідів Віталій Коломіїць та Петро Панчук вручили працівникам Будинку-інтернату почесні грамоти.

На сьогодні рівень інвалідізації мешканців планети становить більше 1 мільярда людей, або 15 відсотків населення Землі.