Керівники Глибоччини вкотре проінспектували об’єкти, що будуються

15 листопада голова Глибоцької районної державної адміністрації Георгій Придій відвідав село Йорданешти, де ознайомився з ходом завершення будівництва школи. Наразі на об’єкті здійснюється прибирання приміщень після будівництва та малярних робіт.

Введення в експлуатацію нової школи дасть змогу створити належні умови для здобуття якісної загальної середньої освіти підростаючому поколінню, та сприятиме формування їх пізнавальної активності, творчих здібностей і нахилів.

16 листопада голова Глибоцької районної державної адміністрації Георгій Придій разом з головою районної ради Петром Панчуком відвідали село Стерче, де ознайомилися з ходом будівництва лікарської амбулаторії. Будівництво даного об’єкту розпочато у 2010 році, проте згодом роботи було призупинено у зв’язку з відсутністю фінансування. У 2015 році будівельні роботи відновлено за кошти місцевого бюджету. Наразі на даному об’єкті завершено зовнішньо-оздоблювальні роботи, встановлено огорожу, утеплено фасад та здійснюється внутрішнє оздоблення приміщень.

«Сьогодні амбулаторії сімейної медицини є логічною основою ефективної системи охорони здоров’я, оскільки відповідають більшій частині запитів населення: створюються комфортні умови, як для лікування хворих, так і для роботи медиків. Будівництво даного закладу – це ще один крок до покращення надання якісної медичної допомоги жителям села», – зазначив очільник РДА.

Велика увага в нашому районі приділяється розвитку фізичної культури та спорту – зміцнюється матеріально-технічна база спортивних закладів, оновлюється спортивний інвентар та проводяться поточні ремонти в спортивних залах загальноосвітніх шкіл, у населених пунктах району будуються спортивні майданчики.

У рамках цієї роботи є будівництво найсучаснішого спортивного майданчика зі штучним покриттям в селі Тереблече. Наразі роботи підходять до завершення.

Голова Тереблеченської ОТГ Валерій Сака розповів, що майданчик облаштовано таким чином, щоб можна було протягом усього року займатись спортом – він витримує будь-які погодні умови.