Учні Глибоцького району взяли участь у вишколі для юнаків та юначок 10-11 класів

В рамках Комплексної програми підвищення якості національно-патріотичного виховання дітей та молоді Чернівецької області на 2017-2021 роки та з метою посилення військово-патріотичного виховання, формування національної свідомості молоді та з нагоди 75-річчя створення Української Повстанської Армії розпочав роботу вишкіл (навчально-тренувальні військово-патріотичні збори) для юнаків та юначок 10-11 класів закладів освіти області на базі обласного позашкільного оздоровчо-виховного закладу « Лунка» .

Відкрила військово- патріотичні збори Ірина Ісопенко, заступник директора Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації. Ірина Юліанівна зазначила, що ми маємо гордитися, що народилися й живемо на чудовій, багатій землі, у славній Україні. Адже якою буде наша держава залежить тільки від нас, патріотів, які своєю щоденною працею змінюють нашу Батьківщину на краще.

До вишколу залучені 50 учнів 10 – 11 класів закладів загальної середньої освіти Герцаївського, Глибоцького, Новоселицького, Кельменецького та Сторожинецького районів; виховники та інструктори ГО « Патріот України Буковина », ГО «Дорогою добра», « Інформал Буковина»; учасники бойових дій на сході України – Олександр Паращук та Народний Герой України Валерій Краснян.

Упродовж п’яти днів діти матимуть змогу отримати знання із домедичної допомоги, основ техніки самооборони та поводження зі зброєю, ознайомились з історією України, розучували національні та українські повстанські пісні.

Навчально-тренувальні військово-патріотичні збори (вишкіл) триватимуть до 3 листопада 2017 року.