Робоча група контрольної перевірки працювала у Глибоцькому районі

З метою перевірки діяльності спеціалізованих служб цивільного захисту у Чернівецькій області, члени комісії контрольної перевірки побували у Глибоцькому районі. Традиційно робота перевірки розпочалась із наради у приміщенні Глибоцької районної державної адміністрації. До присутніх було доведено мету візиту та повідомлено, що впродовж визначеного періоду буде перевірено готовність сил і підрозділів служб цивільного захисту до дій за призначенням, спрямованих на запобігання і реагування на надзвичайні ситуації та захист населення від їх наслідків.

З цією метою у районі відбулися практичні відпрацювання на випадок дій при умовному виливі небезпечних речовин. За легендою, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди сталося перекидання автоцистерни з аміаком із подальшою її розгерметизацією. У результаті умовної події постраждало 2 людей, територія у радіусі одного кілометра була визначена як зона ураження. При ліквідації наслідків умовної ситуації на місці події працювали фахівці всіх спеціалізованих служб. Рятувальники Глибоцького районного сектору УДСНС, екіпірувавшись у захисні костюми та одягнувши апарати захисту органів дихання та зору, вивели постраждалих з небезпечної зони й передали медикам для надання необхідної допомоги. Із зони зараження евакуювали всіх місцевих жителів, після чого рятувальники наклали на пошкоджену автоцистерну спеціальний бандаж та змили небезпечну речовину з дороги. Умовну надзвичайну ситуацію було ліквідовано.

На завершення контрольної перевірки району члени комісії перевірили здачу практичних нормативів у Глибоцькому районному секторі Управління та підбили підсумки четвертого дня роботи.