Відбувся Кубок Глибоцького району зі спортивного орієнтування «Буковинське віче – 2017»

21 жовтня близько 180 кращих спортсменів-орієнтувальників збірних команд школярів із 17 шкіл І-ІІІ ступенів та 5 шкіл І-ІІ ступенів, а також команда з м. Чернівці, взяли участь у Кубку Глибоцького району зі спортивного орієнтування «Буковинське віче – 2017» (команда м. Чернівці виступала поза конкурсом). Змагання проходили на карті «Димка» (поблизу ТРК «Тарашани»).

Організатором заходу виступили управління освіти Глибоцької райдержадміністрації, районний Центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді за сприяння федерації спортивного орієнтування Чернівецької області.

На урочистому відкритті право підняти Державний прапор було доручено капітанам команд–переможниць позаминулорічних змагань (минулого року через несприятливі погодні умови змагання не відбулися), а саме: серед шкіл І-ІІ ст. – капітану Червонодібровського НВК Мар’яні Адабеці, серед шкіл І-ІІІ ступенів – капітану Глибоцького ліцею Анастасії Гушул, яка, до речі, є випускницею Червонодібровського НВК. Потім спортсменів та тренерів привітали директор районного Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій Анатолій Дудка та Президент федерації спортивного орієнтування Чернівецької області Іван Тумак.

Відразу після урочистостей спортсмени розпочали боротьбу за першість в особисто-командних змаганнях у 8 вікових групах. Цікаві та насичені дистанції, сплановані організаторами змагань, вимагали від учасників проявити всі свої вміння та навички з орієнтування на місцевості, набуті під час занять та тренувань у туристсько-спортивних гуртках.

У загальному заліку переможцями Кубку зі спортивного орієнтування стали: серед шкіл І-ІІІ ступенів – команда Корчівецької ЗОШ (156 балів), серед шкіл І-ІІ ступенів – команда Червонодібровського НВК (154 бали). Друге місце серед шкіл І-ІІІ ступенів вибороли спортсмени Старововчинецького ліцею (144 бали) і третє місце здобули юні орієнтувальники Глибоцького ліцею (143 бали). Серед шкіл І-ІІ ступенів друге місце у команди Грушівського НВК (115 балів) і 3-є – у команди Йорданештської ЗОШ (72 бали).

Наша школа змогла виставити спортсменів лиш у чотирьох молодших вікових групах. У двох з них в особистому заліку нам вдалося перемогти. Тож перші місця здобули: у групі Ж-14 – Мар’яна Адабека  (серед 24 учасників), у групі Ч-14 – Володимир Адабека (серед 53 учасників). Призерами змагань в особистому заліку також стали Наталія Коба (групі Ж-14) – ІІ місце та Валентина Дущак (група Ж-12) – ІІІ-є місце. У групі Ж-16 учениця Глибоцького ліцею (випускниця нашої школи) Анастасія Гушул виборола ІІ місце.

Завдяки великій роботі, виконаній районним Центром туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій у підготовці та проведенні Кубку, змагання пройшли на високому організаційному рівні. А вже 28 та 29 жовтня відбудуться наступні змагання зі спортивного орієнтування – XXIІ відкритий Чемпіонат Чернівецької області з паркового орієнтування “ПАРКИ БУКОВИНИ”.