Відбувся районний збір військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)

Відбулась довгоочікувана подія — проведення І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У ній взяли участь представники команд 22 загальноосвітніх шкіл району.

Відповідно до Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру “Сокіл” (“Джура”) вони були сформовані з джур козацьких застав, що створені у навчальних закладах, з метою виховання у юнаків та дівчат глибоких і твердих національно-патріотичних переконань, підготовки молоді до творчої праці, до військової служби та захисту своєї Батьківщини, залучення школярів до оборонно-масової та військово-спортивної патріотичної роботи.

Сонячного осіннього дня  на територію турбази „Райдуга” вийшли команди  у складі 6 юнаків та 2 дівчат. До вимогливого журі ввійшли представники військового комісаріату,  працівники дитячо-юнацької спортивної школи, Будинку дитячої та юнацької творчості, військові строкової служби та запасу.

Учасники гри “Джура” продемонстрували свою фізичну та військову підготовку, вміння марширувати, виконувати стройові пісні, а також взяли участь у змаганнях зі  стрільби з пневматичної зброї, підтягування, медичної підготовки.  Команди представили також звіти про доброчинні справи під гаслом “Добре діло”, кожен рій мав свій гімн, емблему, девіз, прапор, позивний, однострій.

Учасники змагань також продемонстрували знання історії України,  Збройних Сил України та історії козацтва.

Команди були сповненні козацького запалу та духу змагань. На офіційному відкритті від організаторів Гри лунали слова, які гартували команди до подальших змагань та побажання перемоги.

Ми гордимося вами, джури, ви – достойні продовжувачі кращих козацьких традиції України! Так тримати!