У Молодії заклад культури звітував перед населенням – для селян влаштували концерт так виставку творчих робіт

8 жовтня відбувся творчий звіт перед населенням закладу культури с. Молодія «Про хліб, про мир, про Україну».
На заході були присутні: сільський голова О.Й.  Онуфрійчук, начальник відділу культури і туризму Глибоцької РДА О.М. Рєпіна, директор Глибоцького РКБТД  Р.Г.Нагірний, зав. методично-бібліографічним відділом ЦРБ Н.М. Федорчук, жителі Молодії.

Ведуча тематичної частини завідуюча бібліотекою – філією с.Молодія Ю.С.Мішняєва, розкрила тематику творчого звіту, що в 2017 році, згідно указів Президента України про відзначення ювілейних та пам’ятних дат в житті українського народу згадала 85-ті роковини Голодомору 1932-1933 рр., 100 річчя української революції та 500-річчя Європейської Реформації, 325-річниці Дня Українського козацтва та 75-річчя утворення УПА.

Перша частина звіту супровожувалася патріотичними віршами про Україну, про Козацьку Січ та воїнів УПА які полягли за честь та волю України. Юлія Антощук виконала гарну пісню «Біла черемшина». Також завідуюча бібліотекою-філією продемонструвала відеопрезентацію районного конкурсу в номінації «Бібліотека у моїй уяві» про бачення читачів-дітей, якою вони уявляють бібліотеку в майбутньому.

Також для громади села у залі була розгорнута виставка місцевої народної майстрині О.Й. Онуфрійчук, на якій були представлені сорочки вишиті бісером. Дивлячись на цю рукотворну красу, створену золотими руками жінки, дивуєшся, де береться стільки енергії та терпіння, адже ця робота вимагає багато часу та кропіткої праці.
Також були представлені роботи вихованців будинку культури та активних читачів бібліотеки. Анастасія Іфтодій, дванадцятирічна дівчинка, вишила картину бісером «Таємна вечеря», та Андрій Кішман, одинадцятирінчий хлопчик виготовив ікону «Ісус Христос» в стилі алмазний живопис – картина стразами. Дуже приємно, що молодому поколінню з дитинства прививають любов до творчої майстерності, духовного та прекрасного.

По закінченню першої частини творчого звіту сільський голова Д.В. Онуфрійчук привітав всіх присутніх зі святом, подякував за роботу та вручив грамоти танцювальному колективу «Невгамовні» та вокальній групі «Talant musik» за вагомий внесок в розвиток культури села, також побажав всім приємного відпочинку, адже захід продовжився концертною програмою.
У другій частині звіту присутні мали змогу гарно відпочити та отримати святковий настрій та задоволення від перегляду музичних, сольних та танцювальних номерів будинку культури. А саме досить цікаві виступи танцювальних колективів «Невгамовні», «Dance Family» (кер. І.Сідор), сольні номери у виконанні Олександри Панцир, Вячеслава Билона, Марії Велі, Івана Вакуленка (кер. М.Сарафінчан), Кутульби Даніїла (кер. О.Чорна).
Підводячи підсумки творчого звіту начальник відділу культури і туризму РДА О.М. Рєпіна подякувала за роботу , за підтримку громади села працівників закладу культури, за активну участь підростаючого покоління в гуртках при будинку культури.
На закінчення прозвучала спільна пісня всіх учасників творчого звіту «Заспіваймо пісню про Україну».