Мандруємо разом – пізнаємо світ (до Міжнародного Дня туризму)

Міжнародний День туризму  відзначається 27 вересня не просто так. Саме в цей день був прийнятий Статут Всесвітньої туристичної організації. Це свято має досить багато різних цілей, головною з яких є пропаганда туризму та інформативність населення про те, наскільки важливі самі подорожі.

Багато школярів, учнів закладів освіти Глибоччини захоплюються туризмом. Цікаві мандрівки, екскурсії, змагання – протягом всього року є змога для занять улюбленою справою.

Не стоять осторонь і учні Луковицької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Під час літніх канікул група туристів школи пройшла пішохідний похід І категорії складності (більше 130 км.) Українськими Карпатами. Маршрут проходив мальовничим масивом Горгани. Учні відчули на собі магію справжніх гір з курумником та жерепом (заростями гірської сосни). Побачили найбільші водоспади Карпат – Гук, Манявський та Бухтівецький. Не обійшлось і без важкопрохідних ділянок, природа не завжди тішила нас гарною погодою (буревії та дощі). Найбільше враження на туристів справила гора Сивуля Велика (1836м.), звідки відкривається неймовірні ландшафти Карпат. Багато хто навчився готувати їжу на вогнищі, чергувати, орієнтуватися в горах, а дехто навчився їсти сало!!! Юні мандрівники поставили собі мету і досягли її, пройшовши повністю увесь маршрут і з нетерпінням чекають наступного літа, щоби підкорити чимало нових вершин.

День туризму – свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись з щоденної буденної суєти в ліс або на поле, на берег річки або озера, на море чи курорт, а також в інші місця, на які так багата наша улюблена земля! Зі святом всіх, небайдужих до туризму людей!