У рамках відзначення 500-річчя Реформації Всеукраїнське свято – День подяки Богові за урожай – відбулося і в Глибоці

17 вересня краяни зібралися на центральному майдані селища Глибока для спільної подяки «За хліб, за мир, за Україну». Банер із таким гаслом височів над мистецьки створеною експозицією – картою України, де кожну область викладено овочами та фруктами іншого кольору та форми. Біля неї на столі, прибраному вишитими рушниками, величезна хлібина, вагою в 30 кг, кришталевий глечик з джерельною водою та велика Біблія – як символи основних життєво необхідних складових людського буття.
Свято розпочалося із християнських псалмів у виконанні молодіжного хору громади с.Кам`янка та інших вокально-інструментальних композицій церковних колективів. Історію зародження реформаційного руху в Європі 500 років тому, передумови реформації, її основних лідерів та вплив на сьогодення передових країн світу окреслив у своєму виступі викладач ЧНУ – Юрій Когут.

Організаторів, учасників та гостей свята привітали голова районної ради – Петро Панчук, перший заступник голови райдержадміністрації – Віталій Коломієць, секретар селищної ради Глибоцької ОТГ – Олена Бадюк та начальник відділу культури і туризму – Олена Рєпіна.

Представники влади подякували вірянам за участь у спільних благодійних та соціальних проектах, плекання загальнолюдських спільних християнських цінностей, утвердження ідеалів справедливості, взаємоповаги та злагоди в суспільстві. Висловили певність, що подібні заходи плекають позитивний міжконфесійний клімат в районі, сприяють зростанню культури толерантних стосунків між представниками різних конфесій краю.

Основний лейтмотив звернення до присутніх члена районного оргкомітету «Р-500» Дмитра Шмідта був зосереджений на ідеї реформування особистого ставлення кожного громадянина до країни, в якій Бог тобі дав жити, селища, в якому мешкаєш, своєї сім`ї, за яку відповідаєш. З особистої відповідальності кожного починається шлях до загального процвітання суспільства. Саме до такого способу мислення закликав цитований Дмитром Володимировичем біблійний текст: «Дбайте про добробут міста…. бо в його спокої і ваш спокій».
Свято завершилося молитвою подяки «за хліб, за мир, за Україну».

Згідно Указу Президента України №357/2016 та плану заходів, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України №935-р масштабні урочистості з нагоди Дня подяки відбувалися в цей день на Хрещатику в Києві та інших великих містах України. Знаково, що Глибоччина також відсвяткувала цей день у Всеукраїнському контексті.