«Верета»: ниточка до ниточки тчеться у живописний килим, – у Чернівцях проходить виставка живопису художниць із Закарпаття

В одній із зал Чернівецького художнього музею цими днями експонується виставка живопису «Верета». На ній представлено 48 картин відомих закарпатських художниць Одарки Долгош, Олени Кондратюк, Людмили Корж-Радько та Надії Пономаренко.

Цікаві, оригінальні роботи ужгородських майстринь різножанрові, але в них сповна відчувається жіноча душа, особливість світобачення, що приваблює око, змушує відвідувачів вдумливо вдивлятись в кожне творіння рук талановитих. І недарма вже з’явилось чимало схвальних відгуків серед тих, хто встиг побувати на цій виставці.

Звісно, викликала інтерес і сама назва експозиції «Верета». У короткому телефонному інтерв’ю  Одарки Долгош пояснила, що то є спільний своєрідний художній килим, який нитка до нитки тчуть жіночі руки. Водночас, пані Одарка додала, що виставка ввійшла у їхній проект «Мистецтво єднає Україну», з яким до Чернівців ознайомились глядачі у Вінниці, Тернополі, а після Буковини експозиція переїде у Рівне.

Власне, у Чернівцях ще один проект закарпатських майстринь буде презентований в стінах національного університету наприкінці вересня. Отже, чекатимемо на нову зустріч із художницями Закарпаття.

Василь Гейніш