На Вижниччині правоохоронці повідомили про підозру за надання неправомірної вигоди поліцейським

Чоловік намагався уникнути адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху та запропонував працівникам поліції гроші. За спробу підкупу службових осіб порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Увечері 19 лютого під час патрулювання вулиць районного центру, працівники Вижницького районного відділення поліції виявили водія автомобіля «Daewoo Sens», у якого не освітлювався номерний знак. Порушником виявився 42-річний житель села Рибне Івано-Франківської області.

Під час спілкування з чоловіком поліцейські помітили у нього ознаки сп’яніння та запропонували пройти обстеження за допомогою алкотестера, однак кермувальник відмовився. Натомість правоохоронці запросили порушника пройти освідування в медичній установі. Усвідомлюючи, що йому загрожує адміністративна відповідальність, водій вирішив надати працівникам поліції неправомірну вигоду.

Поліцейські відмовилися від грошей і попередили чоловіка про неприпустимість протиправної поведінки та кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством.

Проігнорувавши застереження правоохоронців, порушник поклав кошти до службового автомобіля. Працівники поліції зафіксували неправомірні дії, повідомили керівництво та викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Відносно кермувальника складено адміністративні матеріали за статтями 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) та 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури повідомили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області