У 30-річного жителя Дністровського району правоохоронці виявили та вилучили сухі рослини зеленого кольору, зовні схожі на листя конопель

Дізнавачі поліції задокументували факт зберігання нарковмісних рослин буковинцем

Поліцейські направили вилучене на експертизу. За такі протиправні дії порушнику загрожує до трьох років позбавлення волі.

У рамках кримінального провадження, розпочатого на початку цього року за незаконне зберігання наркотиків жителем села Оселівка, поліцейські Дністровського районного відділу поліції здійснили санкціонований обшук на території господарства цього правопорушника.

Під час проведення поліцейських заходів на підставі ухвали Кельменецького районного суду неподалік помешкання буковинця правоохоронці виявили та вилучили частини висушених рослин, схожих на листя конопель.

За вказаним фактом дізнавачі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочав досудове розслідування в формі дізнання за вчинення кримінального проступку, передбаченого ознаками статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Усе вилучене поліцейські направили для проведення експертизи до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Правоохоронці нагадують буковинцям, що за скоєння аналогічних протиправних дій чинним законодавством передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.