Представники Головного управління ДПС у Чернівецькій області зустрілися з представниками бізнес- спільноти Глибоцької ТГ

Податкова служба: Бізнес Глибоцької територіальної громади вивчав нюанси застосування РРО

У заході взяли участь очільник податкової служби області Віталій Шпак, заступник начальника Наталія Чернівчан, начальник управління податкового аудиту Володимир Мудрицький, начальник управління електронних сервісів Володимир Петкович, заступник начальника управління оподаткування фізичних осіб Андрій Світовий.
Метою даного зібрання є ознайомлення представників бізнесу, що здійснюють діяльність на території громади, з усіма новаціями податкового законодавства та отримання кваліфікованих роз’яснень з «перших уст» , – зазначив організатор заходу селищний голова Григорій Ванзуряк.
Вітаючи присутніх Віталій Шпак зауважив, що застосування РРО(ПРРО) не відтерміновано для фізичних осіб-підприємців спрощенців 2-4 групи, однак дещо зменшено коло платників, які мають використовувати РРО, зокрема тих, що здійснюють роздрібну торгівлю на території села товарами (крім підакцизних товарів).
Заступник начальника Наталія Чернівчан більш детально розповіла про новації податкового законодавства, зокрема при проведенні яких розрахунків необхідно застосовувати реєстратори розрахункових операцій, хто зобов’язаний вести облік товарних запасів та хто звільнений.
Наталія Василівна звернула увагу присутніх на функціонуванні банеру «Програмні РРО» на офіційному порталі ДПС України, який містить нормативно-правові акти, повідомлення, роз’яснення, відео уроки тощо.
Найбільше зацікавило присутніх практичне навчання з питань реєстрації та встановлення програмних РРО, яке презентував начальник управління електронних сервісів Володимир Петкович. Учасникам засідання продемонстровано весь шлях реєстрації ПРРО – від заповнення реєстраційної заяви за ф. № 1-ПРРО до генерації фіскального чеку.
Під час заходу жваво обговорювалися ситуаційні запитання – податківці консультували та уточнювали нюанси. Також йшлося про переваги застосування касових апаратів та програмних РРО при веденні господарської діяльності, одноразове декларування та інші роз’яснення податкового законодавства.