Факти вчинення крадіжок: Покарання невідворотне

Повідомлення про факти вчинення крадіжок майже щодня надходять у відділення поліції та прокурорами Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у великій кількості кримінальних проваджень даної категорії.

І покарання за вчинені кримінальні правопорушення наступає.

Так, ще 18 лютого 2019 року у відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на території під»їзної колії вітки МО «Чернівецька дистанція колії» в с.Карапчів колишнього Глибоцького району невідомі особи, шляхом демонтажу, намагалися викрасти рейки, однак їх дії не були доведені до кінця з причин, які від них не залежали, оскільки були припинені працівниками даного підприємства, які помітили вказаних громадян на місці крадіжки.Однак, вказаним громадянам вдалося втекти.

В подальшому було встановлено, що ними виявилися троє мешканців Сокирянщини, які незадовго до цієї події працювали в різних населених пунктах поблизу та знали про те, що тут можна викрасти рейки і здати на металобрухт.

Лише через три роки було встановлено особи вказаних громадян та їх місце перебування і вони притягнуті до кримінальної відповідальності за незакінчений замах на викрадення чужого майна (крадіжки), вчинену за попередньою змовою групою осіб.

Вироком Глибоцького районного суду від 20 грудня 2021 року вказані громадяни визнані винними у вчиненні вказаного злочину та їм призначено покарання у виді обмеження волі із встановленням іспитового строку.

 Начальник Глибоцького відділу  Чернівецької окружної прокуратури   Ігор Димчук