Події у рок-музиці у перші дні Нового року

      Сьогодні, 3 січня, у 1946 році народився Джон Пол Джонс — британський мультиінструменталіст, продюсер, композитор, аранжувальник, басист і клавішник гурту Led Zeppelin.

Він входить до числа найкращих басистів усіх часів за версією Rolling Stone. У дискографії музиканта – 15 альбомів, з Led Zeppelin записано лише половину з них. Також 3 січня 1970 року в лондонській студії EMI троє бітлів записали Харрісонову пісню I Me Mine. Леннон офіційно полишив гурт трьома місяцями раніше.

 

     2 січня, у 1946 році народився клавішник англійського блюз-рок-гурту Ten Years After Чік Чорчл. Він і зараз працює в колективі, до якого увійшов 1966 року. А 1969 року в цей день почалися репетиції того, що стане альбомом Let It Be, і зйомки цих репетицій, які виллються в однойменний документальний фільм.

 

    А у перший день нового року, 1 січня, у 1980 році народився гітарист гурту Judas Priest Річі Фолкнер.

Десять років тому він замінив на цій посаді Кей Кей Даунінга. Також сьогодні виповнюється 60 років найбільшій помилці в індустрії звукозапису. 1 січня 1962 року в лондонській компанії Decca Records тривав конкурс на укладання контракту. В ньому брали участь команди the Tremeloes і The Beatles. Ліверпульці програли, бо, на думку лейблу, гітарні гурти не мають майбутнього. Бітлів тоді підібрала компанія Polydor.