Найважливіші події у рок-музиці, які відбулися цього дня, відзначайте разом з нами

     Сьогодні, 22 грудня, у 1949 році народилися близнюки Робін і Моріс Ґібб — музиканти і співаки, співзасновники гурту Bee Gees.

Пізно вночі 22 грудня 1987 року бас-гітариста Mötley Crüe Ніккі Сікса оголосили мертвим після передозування. Його серце не билося дві хвилини, укол адреналіну був марним, і лише після другого воно завелося. Цей випадок надихнув Сікса на написання пісні Kickstart my Heart.

 

Днем раніше, 21 грудня, у 1940 році народився Френк Заппа. За 52 роки свого життя встиг він чимало: тільки альбомів вийшло шість десятків. Френк був музикантом, що грав буквально на всьому та в усіх стилях, поєднуючи їх. Він продюсував кіно і боровся з цензурою на всіх рівнях. Вже посмертно його ввели до Зали слави рок-н-ролу, наставили йому пам’ятників і бюстів, назвали на його честь вулиці та навіть астероїд.

А ще сьогоднішню дату називають днем, коли зійшлися музика і політика. 50 років тому, 21 грудня 1970 року Елвіс Преслі і президент США Річард Ніксон зустрілися в Білому Домі, обговорюючи проблеми обігу наркотиків серед молоді. Після того взаємодія політиків і музикантів стала явищем-нормою.

 

   А 20 грудня, у 1945 році, народився Пітер Крісс — співзасновник, ударник і вокаліст гурту Kiss.

А за три роки по тому в цей же день на світ з’явився Алан Парсонс — британський музикант, звукорежисер альбомів Abbey Road і Dark Side of the Moon, засновник гурту The Alan Parsons Project. Також 20 грудня 1971 року гурт Rolling Stones випустив збірку “Hot Rocks 1964-1971”. Альбом досягнув 4-ї сходинки в чарті Білборда.

Джерело: РадіоРокс