Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру Глибоцькій громаді

   «Вифлеємський Вогонь Миру»– міжнародна щорічна скаутська акція  з нагоди святкування Різдва Христового.  Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою і впродовж останніх років для багатьох Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю.

Щороку українські пластуни беруть участь у церемонії передачі Вифлеємського вогню миру, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

19 грудня представники Чернівецького осередку Національної скаутської організації «Пласт» урочисто передали Вогонь настоятелю храму рівноапостольної княгині Ольги та парафіянам Глибоцьких храмів (костел «Божої матері скорботної» і Греко-католицькій церкві «Покрови присвятої Богородиці»).

Від імені усіх жителів православної громади отець Роман Грищук щиро дякував за цей вогонь, символами якого є: любов, єдність та мир. Лампадка з ним стоятиме у приміщенні храму, куди всі охочі зможуть прийти та отримати частинку вогню зі Святої землі, щоб запалити свічку миру у власній оселі напередодні Новорічно-Різдвяних свят».

Частинку вогню зі Святої землі можна взяти у храмах Глибокої.

Після святкової служби святий Миколай, за гарні пісні і вірші, роздав дітлахам подарунки.