Поліція у Вижницькому районі оперативно затримала трьох буковинців за нанесення тілесних ушкоджень і незаконне заволодіння автомобілем

Перебуваючи з потерпілим у неприязних стосунках, зловмисники нанесли йому декілька ударів по різних частинах тіла і поїхали на його кросовері в невідомому напрямку. Співробітники Вижницького райвідділу поліції розшукали автомобіль, встановили правопорушників, їхнє місце перебування та затримали. Один із затриманих – неповнолітній. За незаконне заволодіння транспортним засобом порушникам загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі із можливою конфіскацією майна.

Повідомлення про незаконне заволодіння автомобілем надійшло на спецлінію «102» у ніч з 13 на 14 грудня від 25-річного жителя Вижницького району. Зі слів заявника, на автобусній зупинці в місті Вашківці у нього виник конфлікт із трьома хлопцями. Коли чоловік на своїй автівці «Suzuki Grand Vitara» поїхав додому, зловмисники зупинили його і, застосувавши фізичну силу, заволоділи транспортним засобом.

Співробітники Ситуаційного відділу ГУНП скерували на місце події групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативну групу, спеціаліста-криміналіста й оперативників Вижницького районного відділу поліції. На пошуки автівки було орієнтовано наряди поліції Чернівецькій області.

За результатами проведених першочергових слідчо-оперативних заходів правоохоронці розшукали транспортний засіб, який зловмисники покинули на узбіччі дороги в сусідньому селі. Також поліцейські встановили особи порушників – двох жителів села Карапчів, віком 16 і 21 рік, та 18-річного жителя Вашківців.

Співробітники поліції затримали хлопців у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі поліції повідомили затриманим про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Наразі поліцейські проводять досудове розслідування та вирішують питання обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://cv.npu.gov.ua/news/kradizhka/za-nezakonne-zavolodinnya-avtomobilem-policziya-operativno-zatrimala-trox-bukovincziv/