З нагоди 75-ї річниці створення УПА відбудеться патріотична акція

Голова Глибоцької районної державної адміністрації Георгій Придій за участі голови районної ради Петра Панчука провів робочу нараду щодо організації та проведення патріотичної акції з нагоди відзначення 75-ї річниці створення Української повстанської армії. В ході наради обговорено встановлення та відкриття пам’ятного хреста та обеліску членам кам’янської лоївки ОУН УПА. Довідково. «Українська повстанська армія – військово-політична формація українського визвольного руху.

Заснована в кінці 1942 року, діяла до вересня 1949 року, після чого реорганізована в збройне підпілля, діяльність якого припинилася в середині 1950 років [за останніми даними у 1960].

Стратегічною метою діяльності УПА було відновлення української державності, відповідно боротьба розгорталася проти всіх держав, що намагалися завадити цьому. Протягом усього часу існування Повстанської армії головним ворогом вважався СРСР, як держава, що завдала українському народові найжахливіших втрат – масові політичні репресії, голодомори, депортації населення.