В Україні продовжили адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року

Таке рішення прийняв Кабінет Міністрів.

📌«Поточна епідемічна ситуація контрольована. Так, ми фіксуємо зростання кількості нових випадків COVID-19, але завдяки вакцинації маємо запас міцності. Медична система готова реагувати на нову хвилю, але найкращий спосіб зберегти своє життя та здоров’я – щепитися від коронавірусної інфекції за першої нагоди», – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.
21 вересня відбудеться засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому оголосять, з якої дати по всій території країни встановлюється жовтий рівень епіднебезпеки.
🟡Це передбачатиме такі карантинні обмеження:
– буде заборонено проводити масові заходи за участю більш як однієї особи на 4 кв. м площі території або наповненістю залів понад дві третини місць;
– не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метра;
– кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менш як дві третини місць або 50% місць;
– спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. м площі тощо.
Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год.) результат ПЛР- чи експрес-тестування.