18 вересня фармацевти відзначають своє професійне свято!

Фармацевтичним працівником називають фахівця, основне завдання якого полягає в створенні, а також, зберіганні лікарських засобів і підборі їх правильного складу.

 Без чогось можна й обійтись, а без чогось – аж ніяк.

Так чи інакше, але до аптек сьогодні люди, передусім, старшого віку, заходять певною мірою частіше, аніж до закладів громадського харчування. Кажуть, без чарки, кухля пива, мабуть, легше обійтись, а ось без ліків – зась. Хоч не хоч, а про підтримання здоров’я мусиш подбати. І тут уже годі щось заперечити.

До цієї аптеки, що має №1 у центрі нашого селища (ФОП Іван Стратой), клієнти, а радше пацієнти, навідуються вже десятий рік. І практично з першого дня у ній працює Марія Жижій.

       – За цей час, – ділиться вона, – переважно, пізнаю багатьох відвідувачів в обличчя, бо купляють у нас ліки, постійно. Звісно, до них, власне, як і до всіх інших, треба ставитись із повагою, ввічливо, не рідко і з терпінням. Люди ж бувають різними за характером. Комусь вистачає одного слова, аби обслужити і подати, скажімо, пігулки. А декому слід повніше розтлумачити, порадити, що до чого.

       – Саме так, – додала провізор Наталія Щербань, котра прийшла сюди на роботу дещо згодом, як і Валентина Сандуляк, – без належної уваги, сказала б і чуйності, нам не обійтись.

         Варто також зазначити, що цей не великий жіночій колектив працює щодня по змінно з 8.00 до 20.00. Аптекарі, водночас, приймають від клієнтів також попередні замовлення на завезення попередніх необхідних ліків, а для пенсіонерів та учасників бойових дій існують пільгові знижки до 4% вартості товару.

До речі, нині у Глибоці уже діють майже 20 аптек, конкуренція між ними досить відчутна. Однак, до честі згаданого колективу тут не почуєш зневаги до колег: мовляв туди не йдіть, а навпаки підкажуть у разі відсутності деяких ліків, де і у кого їх можна купити. Думається, такий підхід буде і надалі невід’ємною умовою у роботі, а значить і запорукою успіху. Щасти, і з професійним святом Вас.