ГЛИБОЦЬКІ РЯТУВАЛЬНИКИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ЗМАГАННЯХ “НАЙСИЛЬНІШИЙ ПОЖЕЖНИЙ РЯТУВАЛЬНИК”

15 вересня у Чернівцях на базі спортивного комплексу 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Чернівецькій області серед підрозділів Головного управління відбулися змагання «Найсильніший пожежний-рятувальник». У області такий спортивний захід за форматом міжнародних спортивних змагань “Firefighter combat challenge” проходив уперше.

Більше 70 рятувальників демонструвала свій високий рівень спеціальної та фізичної підготовки, здатність виконувати різноманітні професійні прийоми і вправи, витримувати високі фізичні і психологічні навантаження та, безперечно, жагу до перемоги.

Щоб стати найсильнішим пожежним-рятувальником, учасники послідовно виконували вправи та проходили 5 етапів змагань. Спочатку спортсмени підіймали пожежні рукави сходовими маршами на майданчик 4-го поверху навчальної вежі, після цього підіймали на вежу рукавну скатку за допомогою рятувальної мотузки та виконували спуск рятувальника сходовими маршами з вежі. Під час проходження силового тренажера учасники кувалдою переміщали балку на дистанції. Передостанній етап змагань передбачав прокладання робочої лінії з подачею ствола на заливку мішені й насамкінець вогнеборці переносили умовного потерпілого. Всі ці етапи рятувальники проходили у спеціальних апаратах захисту органів дихання та зору, що, безперечно, додавало складності, адже кожен такий апарат – це майже 15 кілограмів на плечах рятувальників. Однак це максимально наближувало завдання до реальних буднів рятувальників, адже саме за таких умов вогнеборцям доводиться виконувати завдання за призначенням.

Переможців визначали у двох категоріях – індивідувальний забіг та естафета.

Глибочани хоч і не посіли призових мість, але виступили достойно і випробували свої сили у боротьбі з своїми колегами. Як зазначили учасники змагань  – є надчим працювати.

Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області