Перший тиждень вересня у рок музиці (цікаві дати)

    Сьогодні, 5 вересня, у 1946 році народився Фредді Мерк’юрі, єдиний фронтмен гурту Queen.

Журнал Classic Rock визнав його вокал найвеличнішим рок-голосом. Сьогодні йому було би 75. У цей же день 1959 року народився Пет Смір, гітарист гурту Foo Fighters. А 1968-го – Бред Уілк, ударник гуртів Rage Against the Machine, Audioslave та Prophets of Rage. А 5 вересня 1966 року Джон Леннон вирушив до Німеччини, для зйомок у кінострічці “Як я виграв війну”. Це була єдина ігрова роль в житті бітла.

 

  4 вересня, у 1960 році народився Кім Файл, гітарист і співзасновник гурту Soundgarden. А 1956 року у цей же день народився Блекі Лоулесс, засновник, фронтмен і поліінструменталіст гурту W.A.S.P. 4 вересня 1970 року гурт Rolling Stones випустив живий альбом Get Yer Ya-Ya’s Out!

 

    3 вересня, у 1960 році народився Перрі Бамонте, клавішник, гітарист і басист гурту the Cure. У цей же день 1955 року народився Стів Джонс, гітарист гурту Sex Pistols. Його запрошували Bob Dylan, Iggy Pop і гурт Thin Lizzy. Також у цей день, але 1947 року, народився перший гітарист гурту Thin Lizzy – Ерік Белл – сьогодні він відзначає свої 73. Вітаємо!

 

    2 вересня, у 1966 році народився Діно Казарес, гітарист і співзасновник метал-гурту Fear Factory. Нині йому 55, вітайте! У цей же день 1957 року народився Стів Поркаро, американський клавішник і співак, співзасновник гурту Toto. Його обоє братів – Майк і Джефф – також працювали в гурті. В хіті Африка ми чуємо ударні й перкусію Джефа і клавіші Стіва. А 2 вересня 1946 року народився Біллі Престон – клавішник, із яким свої твори записували Джо Кокер, Ерік Клептон, ролінги і бітли.

 

       1 вересня, у 1946 році народився Баррі Ґібб, співак і гітарист, який разом із двома братами заснував гурт Bee Gees. Нині музиканту 75, вітаймо! А 84 року в цей же день народився Джо Тромен – співак, гітарист і продюсер, співзасновник гурту Fall Out Boy. 1 вересня 1967 року бітли зустрілися, аби вирішити, хто далі керуватиме справами гурту після того як кілька днів тому їхній менеджер Брайан Епстайн пішов з життя. Було вирішено, що ці обов’язки музиканти розподілять між собою, при цьому МакКартні дісталася левова їх частка.

РадіоРокс