НА БУКОВИНІ ПАЧКАРІ ПОНЕСЛИ ВТРАТ НА БЛИЗЬКО 1,5 МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ

Сьогодні вдосвіта співробітники оперативних підрозділів Чернівецького загону спільно зі спецпризначенцями ДОЗОРу затримали порушника, партію тютюнових виробів та два автомобілі, якими сигарети доставлялися до державного кордону.
Про можливі плани порушників прикордонники дізнались завчасно, завдяки випереджувальній інформації оперативних підрозділів. Це дало можливість правоохоронцям швидше виявити місце перебування правопорушників. Прибувши в заданий район, прикордонники побачили як, за 650 метрів до кордону, з двох транспортних засобів пачкарі вивантажують ящики з тютюном. При спробі затримання, чоловіки покидали пакунки та вдалися до втечі, ігноруючи команди військовослужбовців та попереджувальні постріли угору, які були змушені зробити прикордонники.
Під час переслідування вдалося затримати одного із втікачів. Ним виявився 35-річний громадянин Румунії.
Іноземця, позашляховик Mitsubishi Shogun британської реєстрації та мікроавтобус Mercedes Sprinter литовської реєстрації разом із тютюновими виробами доправили до відділення «Нижні Петрівці» відділу «Красноїльськ».
Іноземця-контрабандиста притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 204-1 кодексу України про адміністративне правопорушення. Його подальшу долю вирішить суд. Автівки та товар буде передано представникам фіскальної служби України, оцінка товару триває.
Зауважимо, що правоохоронці задокументували також протиправну діяльність в рамках кримінального правопорушення, передбаченого ст. 204 ККУ «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».
Також упродовж доби прикордонники зафіксували ще дві спроби переміщення 2 та 12 ящиків тютюнових виробів на ділянках відділів «Красноїльськ» та «Селятин».
В цілому за добу, що минула прикордонниками Чернівецького загону позбавлено пачкарів 62 ящиків тютюнових виробів на загальну суму близько 1,5 мільйона гривень.