Урочистості до Дня Держа́вного Пра́пора Украї́ни у Глибоці у 2021 році

 Державне свято України, присвячене одному з її державних символів — Прапору України. Відзначається щорічно 23 серпня.

На загальнодержавному рівні свято встановлено указом Президента України Леоніда Кучми № 987/2004 «Про День Державного Прапора України» від 23.08.2004. Цей указ було доповнено Указом Президента України Віктора Ющенка, яким було засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України і під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів.

У смт.Глибока свято Державного Прапора було відзначено на площі Героїв Майдану  підняттям Державного Прапора, червоно-чорного стяга боротьби, прапорів Євросоюзу, Глибоцького району та смт.Глибока, ветеранами московсько -Української війни та гловою Глибоцької громади.

   Хочеться згадати, що вперше Державний прапор замайорів над Глибокою ще у далекому 1989 році, коли ще навіть не було думки про незалежність України. Сміливці-патріоти підняли його над трубою котельні магазину «Універсам», але за вказівкою райкому компартії прапор був знятий. У наш час вже ніхто не боїться вивішувати синьо-жовтий стяг над будівлями державних установ та власних будинків.

Свято Державного прапора пройшло урочисто.

 Завершилося свято флешмобом єдності  біля прапора України та виконанням державного гімну.

 

Сьогодні, cпівробітники Державного архіву Чернівецької області з нагоди Дня Державного Прапора України і Дня Незалежності України здійснили виїзд у с.Валя Кузьмина Чернівецької області до меморіалу-некрополю, де поховано багато буковинців, загиблих у Першій світовій війні.

На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та пам’ятник