Буковинські правоохоронці припинили діяльність інтернет-магазину з торгівлі наркотиками

Злочинну групу, яка займалася незаконним «бізнесом», поліцейські затримали. Співробітники поліції вилучили в порушників більше 1 кілограма наркотиків та інші докази їхньої протиправної діяльності. Вартість вилучених наркотичних засобів і психотропних речовин за цінами «чорного ринку» становить приблизно пів мільйона гривень. Затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Незаконні дії трьох жителів Чернівців задокументували співробітники підрозділу детективів Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області, а також територіальних управлінь Департаменту стратегічних розслідувань НПУ та СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури.

Зокрема, правоохоронці з’ясували, що до складу злочинної групи входили двоє чоловіків та жінка. Використовуючи мобільний додаток, порушники створили інтернет-магазин, через який методом «закладок» збували наркотики наркозалежним громадянам. Свою незаконну діяльність вони здійснювали на території Чернівців.

Безпосередньо на місці злочину поліцейські затримали зловмисників у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Здійснюючи санкціоновані обшуки вдома у затриманих і місцях можливого зберігання наркотиків, правоохоронці виявили та вилучили:

  • марки ЛСД;
  • згортки з амфетаміном;
  • таблетки «Ecstasy»;
  • шишки конопель;
  • кристали МДМА («солі»);
  • упаковки із логотипами інтернет-магазину;
  • електронні ваги та інші докази причетності затриманих до торгівлі наркотиками.

Усе вилучене поліцейські направили на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Слідчі поліції повідомили правопорушникам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Також органи досудового розслідування звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваним найбільш суворого запобіжного заходу. Розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя обрав чоловікам тримання під вартою, а жінці – цілодобовий домашній арешт із використанням електронного засобу контролю.

Наразі поліцейські проводять досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області