У Глибоцькій бібліотеці прозвучали патріотичні вірші про Україну, – відбулося засідання літературної студії “Витоки”

23 серпня, в День Державного Прапора та напередодні Дня Незалежності України, в читальному залі Глибоцької центральної районної бібліотеки відбулось засідання літературної студії «Витоки» за темою: «Патріотичні вірші про Україну»  та презентація творчості Юлії Іванчикової.

Учасники засідання ніби наскрізною патріотичною ниткою по канві вишивали спогади про Україну – від давнини, аж до сьогоднішніх часів. Адже ця зустріч об’єднала два покоління, як старших, більш досвідченіших, так і  ще зовсім юних.

Вперше  на засіданні літературної студії «Витоки» презентувала свої вірші Юлія Іванчикова («Іконостас», «Рідна моя Марія»,«Вітер зі Сходу» та ін.), про яку можна сміливо сказати – патріот своєї України. Адже, пише вона про це, як справжній поет: її громадянські почуття відтворюються через описи рідної природи,через передачу любові до своєї сім’ї, близьких людей, через ласкаві слова, звернені до рідного села Кам’янка, річки, калини, яка росте біля дому, у порівнянні з материнською піснею. Але пише вона про це, як справжній поет: її громадянські почуття відтворюються через описи рідної природи,через передачу любові до своєї сім’ї, близьких людей, через ласкаві слова, звернені до рідного села Кам’янка, річки, калини, яка росте біля дому, у порівнянні з материнською піснею.

Свою любов до Батьківщини зуміла донести Анастасія П’ясецька, яка емоційно та чуттєво декламувала вірші «Моя Україна» та «Україна – це мій край».

Особливо вдалими та хвилюючими були вірші Олександри Зеленівської «Серце України» та «Небесна Сотня», в яких йшла мова про сучасні події.

Зворушливо та дуже проникливо прозвучала пісня у виконанні наймолодшої учасниці засідання літературної студії  – Вікторії Ванзуряк «Пливе кача».

Не залишили байдужими нікого й віршовані рядки з вуст Родіки Зегрі, яка зі сльозами на очах декламувала «Монолог прихованої сльози».

Добірку своїх малюнків презентував Андрій Лучак, які він присвятив своїй рідній Батьківщині.

На завершення, учасники засідання літературної студії «Витоки» поділилися у поетичних рядках своїми тривогами, хвилюваннями, сподіваннями на щасливе життя під мирним небом.

Важливим стало те, що саме подібні зустрічі, де звучать патріотичні вірші і пісні на тему духовності, віри у краще майбутнє та заклик до того, аби не стояти осторонь проблем своєї України, допомагають сконцентрувати увагу на єдність, на  міцність та розуміння.