За минулий тиждень порушники тричі намагалися дати патрульним хабаря

1 липня, на вулиці Калинівській, за порушення ПДР, поліцейські зупинили автомобіль Mercedes. Як з’ясувалося згодом, водій керував транспортним засобом в стані сп’яніння. Аби уникнути відповідальності, чоловік натякнув поліцейським, що “хоче вирішити питання на місці”, а згодом почав пропонувати грошові кошти.
Наступні 2 випадки трапилися 4 липня. В обох випадках керманичі перевищили дозволену швидкість руху в населеному пункті Грушівка. А щоб уникнути відповідальності чоловіки запропонували патрульним неправомірну вигоду.
У всіх трьох випадках на попередження про кримінальну відповідальність за надання хабаря службовій особі громадяни не реагували, тому поліцейські викликали слідчо-оперативну групу та склали відповідні адміністративні матеріали за порушення ПДР.
Зауважимо, що згідно з ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.