Буковинські митники посту «Вадул-Сірет» вилучили колекцію банкнот та банківських білетів

На митному посту «Вадул-Сірет» працівники Буковинської митниці Держмитслужби припинили незаконне вивезення з України культурних цінностей.

Громадянин Чернівецької області перетинаючи митний кордон в пункті пропуску «Порубне-Сірет», для проходження митного контролю обрав «зелений коридор», чим заявив про те, що переміщувані ним предмети не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо вивезення з митної території України.

Під час здійснення митного огляду буковинські митники виявили не заявлені до митного контролю колекцію банкнот та банківських білетів різних років видання та країн в кількості 50 штук.

Відповідно до заключення експерта – мистецтвознавця виявлені марки та листівки підпадають під дію Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» від 21 вересня 1999 року та можуть бути вивезені за межі митної території України на підставі свідоцтва на право вивезення культурних цінностей.

За даним фактом працівники митниці склали протокол про порушення митних правил згідно ст. 471 Митного кодексу України.