СЛУЖБА В РЕЗЕРВІ – ЗАХИСТИМО СВІЙ ДІМ!

ФОТО, ПЛЕБАНЬ 2018
Контракт на проходження служби в резерві дає змогу громадянам долучитись до виконання військового обов’язку не полишаючи основної справи. Чоловіки та жінки, віком від 18 до 60 років, не залежно від досвіду військової служби, можуть укласти контракт та проходити службу у військовому резерві в місцевих підрозділах територіальної оборони.
У разі введення режиму воєнного стану підрозділи ТрО залучатимуться до його підтримання на території області, а також до охорони кордону, стратегічних об’єктів та комунікацій̆, боротьби з диверсійними силами й антидержавними формуваннями. Вони виконуватимуть завдання по захисту свого краю виключно в межах області.
Періодично резервісти проходять підготовку на навчальних зборах у своєму підрозділі на посаді згідно з контрактом. Вдосконалення військових знань та навиків відбуваються щомісяця під час одноденних вишколів та раз на рік – кількатижневих.
В період зборів резервістів безоплатно забезпечують харчуванням, проживанням, медичним обслуговуванням і речовим майном. За умов офіційного працевлаштування зберігається середній заробіток та посада. Під час служби резервіст отримує чергові військові звання, може просуватись по службі, підвищувати кваліфікацію та здобути нову військово-облікову спеціальність.
Резервіст отримує виплати по завершенню зборів, добові, одноразове заохочення за виконання завдань за підсумком року, компенсацію витрат на дорогу. Загалом за рік резервістам, які пройшли підготовку терміном 30 діб, виплачуються кошти в розмірі від 6216 до 8878 грн. – непрацюючим, від 9219 до 11880 грн. – працюючим (в залежності від військового звання).
З питань укладання контракту на службу в резерві потрібно звернутися до командування військової частини територіальної оборони, яке знаходяться в найближчому територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (раніше військовому комісаріаті).
Прес-служба Чернівецького ОТЦК та СП