Голова Чернівецької районної ради Руслан Домніцак провів робочу зустріч з головами територіальних громад колишнього Глибоцького району

21 квітня, голова Чернівецької районної ради Руслан Домніцак спільно з заступниками та радниками голови районної ради провів робочу зустріч з головами територіальних громад колишнього Глибоцького району.
Метою даної зустрічі було налагодження тісних робочих стосунків між Чернівецької районною радою та територіальними громадами.
В своєму зверненні до голів ОТГ, Руслан Володимирович визначив основні нагальні потреби які потребують спільного вирішення та підтримки всіх Громад району, а саме:
– відкриття підприємств та створення нових робочих місць;
– залучення інвестиції в тому числі і із закордону шляхом участі в міжнародних градових проектах;
– покращення якості доріг в населених пунктах ОТГ;
– вирішення проблемних питань з екологією в територіальних громадах;
– підтримка та розвиток сільського господарства;
– сприяння медичним закладам, закладам освіти, культури та спорту.
Також Руслан Домніцак висловив сподівання на підтримку та сприяння територіальних громад ініціативам районної ради.
В свою чергу голова районної ради запевнив представників територіальних громад Глибоччини, що спільно з депутатським корпусом докладе всіх зусиль щоб всі нагальні питання будуть вирішуватись в законний спосіб та в стислі терміни.
В ході зустрічі керівники територіальних громад озвучили ряд проблемних питань, які є спільними для всіх громад. Зокрема питання передачі в рівних частках прав засновника комунального некомерційного підприємства «Глибоцька центральна районна лікарня», борг з комунальних платежів КНП «Глибоцька центральна районна лікарня», управління комунальними підприємствами колишнього Глибоцького району, висока плата за електроенергію закладами освіти, оскільки відмінено “нічний тариф” на електроенергію для юридичних осіб.
Під час обговорення питань всі присутні дійшли згоди, що місцевим радам необхідно прийняти рішення та в подальшому укласти спільний договір про співпрацю між громадами щодо управління комунальним майном.
Голови громад також висловили свою підтримку і сприяння Чернівецькій районній раді та сподівання на плідну співпрацю.