НА КОРДОНІ З РУМУНІЄЮ ПРИКОРДОННИКИ ВИЯВИЛИ ТЮТЮНОВІ ВИРОБИ, ЯКІ ПАЧКАРІ СПРОБУВАЛИ ПЕРЕПРАВИТИ ДО ЄС

Обидві спроби переправити тютюн до країн Європейського Союзу зазнали краху завдяки швидкому реагуванню та пильності прикордонників Чернівецького загону.
Вчора, 20 квітня, на Буковині прикордонники відділу «Красноїльськ» відпрацьовуючи випереджувальну інформацію співробітників оперативних підрозділів, помітили доріжку слідів, що вела в бік кордону. А вже незабаром прикордонники побачили самих власників, ними виявилася група пачкарів, яка якраз несла пакунки з тютюном до українсько-румунського кордону.
Помітивши охоронців кордону контрабандисти вдалися до втечі, покинувши свій товар, а саме понад 2,5 тисячі пачок сигарет різних марок. Не зупинили втікачів й ряд попереджувальних пострілів в повітря, які були змушені зробити прикордонники.
Ще 5 тисяч пачок сигарет без марок акцизного податку України, днем раніше, виявили прикордонники відділення «Біла Криниця» відділу «Порубне». Перевіряючи прилеглу до кордону територію прикордонники натрапили на схованку з тютюновими виробами, яку правопорушники облаштували за 100 метрів до кордону.
Наразі всі виявлені тютюнові вироби зберігаються у прикордонних підрозділах та очікують подальшої передачі представникам ДФС. З огляду на ринкову вартість вилучених тютюнових виробів, сума їх оцінки коливається від 250 до 300 тисяч гривень.