У ресторані на весіллі в Сучевенах отруїлися люди

Впродовж 18-19 липня до Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ почали надходити  термінові повідомлення про звернення хворих з ознаками харчової токсикоінфекції, які вживали страви на весіллі в закладі ресторанного господарства с.Сучевени Глибоцького району Чернівецької області.

Як повідомляє ГУ Держсанепідслужби в Чернівецькій області, 19 липня робоча група в складі  спеціалістів Центру та Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області виїхала в Глибоцький район для встановлення причин та обставин виникнення спалаху.

В ході епідеміологічного розслідування проводилось опитування хворих, вивчення медичної документації. Відібрано проби питної води з локального водопроводу,  вогнищеві змиви та змиви з харчових продуктів і зразки сировини, яка була наявна на момент початку епідрозслідування.  Проведено бактеріологічне обстеження працівників закладу на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи.
В закладі проведено заключні дезінфекційні заходи.

Станом на 12-00 год. 20 липня захворіло 20 осіб. Госпіталізовано до інфекційного відділення Глибоцької ЦРЛ 11 хворих, в обласну клінічну лікарню – 1 хвора та 8 хворих знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Продовжується епідеміологічне розслідування, проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів. Лабораторні дослідження тривають.