Чоловіку загрожує до двох років позбавлення волі за домашнє насильство

Правоохоронці довели причетність 32-річного жителя Глибоччини до скоєння фізичного насильства відносно своєї сестри. Порушнику загрожує позбавлення волі до двох років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протягом минулого року до поліції декілька разів зверталася 35–річна жителька села Просикуряни Чернівецького району із заявами про те, що її рідний брат вчиняє над нею фізичне насильство. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, буковинець неодноразово словесно ображав жінку нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою.

Правоохоронці провели з чоловіком профілактичну бесіду про недопущення подібних випадків. Однак порушника це не зупинило і він продовжував вчиняти психологічне насильство. За скоєння таких протиправних дій протягом минулого року поліцейські двічі притягали буковинця до адміністративної відповідальності відповідно до частини 1 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Проте 12 лютого цього року буковинка знову звернулася до поліції із заявою про вчинення братом фізичного насильства. Правоохоронці опитали свідків та очевидців інциденту, які підтвердили, що чоловік під час конфлікту наніс сестрі декілька ударів. Результати експертизи засвідчили, що жінка отримала легкі тілесні ушкодження.

Слідчі відділення поліції №3 (смт Глибока) Чернівецького районного управління поліції довели причетність буковинця до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Під процесуальним керівництвом Сторожинецької місцевої прокуратури слідчі поліції скерували обвинувальний акт для розгляду до районного суду.