Освітні заклади на Буковині переведуть на дистанційне навчання

Сьогодні, 22 лютого, у Чернівцях відбулося засідання обласної комісії з ТЕБ та НС. Під час засідання ухвалили рішення перевести всі навчальні заклади області на дистанційне навчання.

Про це під час прямого ефіру на Facebook повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

“Ми повинні вживати рішучих заходів, для того щоби максимально убезпечити масштабне поширення інфекції та перевантаження медичної системи. Тому минулого тижня, обласна комісія ТЕБ та НС звернулася із рекомендацією, дуже переконливим проханням до всіх органів місцевого самоврядування міста Чернівців, до всіх громад, аби вони проаналізували ситауцію та прийняли рішення про переведення всіх закладів освіти на дистанційну форму навчання”, – зауважив Осачук.

За словами голови Чернівецької ОДА, комісія ухвалила обов’язкове до виконання рішення всіма засновниками освітніх закладів на території Чернівецької області .

«Всі заклади переводяться на дистанційну форму навчання. Окрім освітніх закладів, це стосується всіх гуртків, позашкільної, освітньої роботи, мистецьких та спортивних шкіл. Також наголос робиться на припиненні обслуговування дітей у розважальних центрах», – йдеться у повідомленні.

За словами голови ЧОДА,карантинні обмеження діятимуть у найближчі два тижні.

Він зауважив, що на Буковині у 5 разів зросла кількість інфікованих на коронавірус дітей.